Bezoek Technishow – Door Steven & David

Technishow, iedere engineer of techniekliefhebber heeft er wel eens van gehoord. Dus wij van Gearbox zijn natuurlijk van de partij geweest! Van ons team zijn David en Steven de beursvloer op gegaan om te kijken wat de nieuwste technieken zijn en om bij te praten met een aantal belangrijke leveranciers.

In de hal met 3D-technologiekwamen wij deze 3D-printer tegen.

Met de printer kunnen  eenvoudig kleine spuitgietmallen worden geprint en vervolgens worden gebruikt voor vrij lage temperatuur spuitgietplastic. Er werd ons verteld dat het binnenkort mogelijk is om 100% RGB-kleuren te printen. Hierdoor kunnen producten nog beter uit de verf komen!

Op de robotafdeling hadden alle fabrikanten weer mooi speelgoed neergezet. Van kleine robots die je welkom heetten, tot de grootste die weer een andere robot optilde. Voor vele applicaties waren robots ingezet. Zo zie je steeds meer robots gecombineerd worden met CNC-machines, om bijvoorbeeld de machine van bulkmateriaal te voorzien, of om het product eruit te halen om vervolgens naar de volgende productiestap te brengen. En uiteraard kon je ook je favoriete drankje laten mixen bij KUKA door een robot.

Kortom, een inspirerende dag!