Westlandse data dames bij Gearbox

Dacht je dat mannen vaak wiskundig waren? Niet bij Gearbox. Sinds kort vullen twee frisse meiden het team aan in Maasdijk: Celine & Ester. Echte tuindersdochters… met een data-knobbel. Als je ze vraagt waar ze blij van worden: dan is dat van het toepassen van data in een praktijksituatie.

Data: de basis van succes bij Gearbox

En dat vinden wij bij Gearbox nu net zo belangrijk. Met deze twee data-analisten wordt de data die wij uit onze sensoren en camera’s halen overzichtelijk gemaakt en op een manier geïnterpreteerd… dat elke teler, adviseur of veredelaar de juiste informatie ziet ontstaan uit zijn innovatie. Want wij halen heel veel data uit onze GearSense & GearVision… en het ‘leren’ begrijpen van deze set aan gegevens wordt door Ester nauwkeurig gevolgd.

Ester kende de sector al van een eerdere stage bij LetsGrow.com – een van onze belangrijke partners. Met een vader in de Anthuriums en een bijbaan in de Gerbera’s is dit bloemenmeisje blij als ze resultaat ziet… en af en toe lekker buiten kan bootcampen of met haar vrienden uitgaat.

Elke dag signaleer ik situaties die uit camera’s of sensoren naar voren komen. Hangt er een blad voor de vrucht waardoor een telling onjuist is… ik controleer het en zorg dat onze systemen dit eigenhandig gaan begrijpen.

Celine is al enige jaren bij haar vader betrokken met het maken van overzichtelijke data in de slateelt. Daarbij is ze blij dat ze nu bij Gearbox veel leert over hoe het in een echte praktijksituatie werkt. Naast haar onderzoeksopdracht bij Gearbox Innovations in Maasdijk, woont ze nog bij haar ouders naast de kas en geniet ze van elke dag.

Welkom dames!