GearStation nu ook voor zachtfruit en steenfruit

De GearStation, hét slimme werkstation van Gearbox, beoordeelde eerder al tomaten, komkommers, paprika’s, druiven en snijbloemen zoals rozen, gerbera’s, chrysanten, lelies en tulpen. Nu zijn ook de zachtfruit en steenfruit toegevoegd voor de 100% kwaliteitscontrole. Denk hierbij aan aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen, perziken en avocado’s. De GearStation beoordeelt hierdoor een steeds completer pakket aan verpakte groenten, fruit en bloemen. Of deze nu worden getransporteerd in een punnet, op schaal, in de doos, krat of emmer.

Zo werkt de GearStation

De GearStation zorgt met behulp van de nieuwste cameratechnieken en AI algoritmes voor een 100% kwaliteitsinspectie. Zo wordt voorkomen dat er, direct na de oogst- en bewerkingshandeling, toch verkeerd product bij de klant eindigt. De Gearstation wordt in-line, tussen de bestaande verwerkingslijnen geplaatst. De kwaliteitsstandaard voor de beoordeling bepaalt de klant zelf via de gebruiksvriendelijke interface, waarbij ieder kwaliteitsverschijnsel apart kan worden ingesteld. In de rapportages is de kwaliteit van ieder beoordeeld product op overzichtelijke wijze terug te vinden. De dashboards geven hierdoor nieuwe inzichten.

De voordelen

  • Verlagen van risico’s | Slimme camera’s en AI zorgen voor 100% objectieve kwaliteitscontrole
  • Verhoog de leverbetrouwbaarheid | Kwalitatief verkeerde producten in drager of fust worden uitgenomen
  • Korte terugverdientijd | Bespaart in veel gevallen minimaal 1 FTE aan arbeidskosten
  • Realtime inzicht | Overzichtelijke rapportages voor inzage in de prestatie per medewerker en leverancier

De GearStation met eigen ogen bekijken?

Ben je van 7 t/m 9 februari ook op de Fruit Logistica in Berlijn? En wil je de GearStation altijd al een keer aan het werk zien? Kom dan langs in onze stand in hal 4.1, stand C-31. We zullen hier de werking van de GearStation live laten zien.

Niet in Berlijn maar wel geïnteresseerd? Lees dan meer over de GearStation.

Bekijk hier hoe de GearStation werkt met druiven in punnets