Mooie samenwerking met LetsGrow.com

Sinds kort is Gearbox Innovations een samenwerking gestart met LetsGrow.com. Deze samenwerking leidt tot snel resultaat en inzicht in teelt voor de gezamelijke klanten.

Data-gedreven-telen

Data-gedreven-telen, ook bekend als Data Driven Growing, is een veelgehoord begrip. Hoe kunnen glastuinbouwtelers hierop inspelen? LetsGrow.com en Gearbox Innovations werken samen om telers hierbij te ondersteunen. LetsGrow.com combineert plantfysiologie en Artificial Intelligence (AI) als basis voor slimme oplossingen. Wanneer deze kennis wordt samengebracht met beeldanalyses en de kennis over AI van Gearbox resulteert dit in nieuwe inzichten voor u als teler.

Gearbox levert kwalitatief hoogwaardige camera’s en sensoren en maakt slimme software die de groei en kwaliteit van planten, vruchten of bloemen geautomatiseerd monitoren. Bovendien kan het bedrijf de daaruit volgende (gewas)handelingen robotiseren. De data die de Gearbox-producten (GearSense en GearVision) genereren, worden zichtbaar gemaakt in LetsGrow.com.

‘Slimme innovaties maak je met elkaar, aldus Peter Hendriks, ‘wij versterken elkaar’.

Omdat LetsGrow.com meerdere databronnen op kwekerijen ontsluit, hebben telers de mogelijkheid om deze beeldanalyse- en sensordata inzichtelijk te maken in hun eigen dashboard naast de gegevens van bijvoorbeeld de klimaatcomputer. Dit dashboard is compleet ingericht op basis van de behoeften van de individuele teler. Naast het weergeven van de data is het mogelijk om binnen MyLetsGrow de data te analyseren. Er kan bijvoorbeeld worden geanalyseerd wat het effect van extra licht is op de groei van het gewas. Bovendien kunnen diepgaandere analyses worden gedaan, waaronder over het stressniveau van een gewas. De data-analisten van LetsGrow.com staan voor de gebruikers klaar om hier dieper op in te gaan.

‘Gearbox maakt de collega’s van de toekomst!’
– aldus Simone Keijzer (Founder Gearbox).

Net als LetsGrow.com is Gearbox ook internationaal aan het groeien. Zowel internationaal als nationaal levert Gearbox voornamelijk aan veredelaars en kwekers. Gearbox helpt een kweker of veredelaar verder in meer inzicht en optimalisatie van teelt en proces. Bovendien automatiseert en robotiseert Gearbox het monitoren en analyseren van organische producten en gewassen in dynamische omgevingen. Gearbox beoordeelt op kwaliteit en ontwikkeling om zo het teeltproces te optimaliseren, kosten te besparen en de productkwaliteit te verhogen.