Nominatie Tuinbouw Ondernemersprijs 2022, voor het thema Robotisering en datagedreven tuinbouw

YES! Gearbox is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022, voor het thema Robotisering en datagedreven tuinbouw!

De Tuinbouw Ondernemersprijs is een bekroning voor veerkrachtig, innovatief en duurzaam ondernemerschap in de tuinbouw en de prijs behoort dan ook tot de meest prestigieuze ondernemersprijs van de sector. Nieuw is de themaprijs Robotisering en datagedreven tuinbouw, waarbij baanbrekende innovaties in de tuinbouw in de schijnwerpers worden gezet. Met deze prijs wil de Tuinbouw Ondernemersprijs speciale aandacht vragen voor technologische ontwikkelingen binnen de tuinbouwsector.

De jury: Het Westlandse Gearbox heeft zich in de afgelopen 5 jaar ontwikkeld van een R&D bureau voor de tuinbouw naar een indrukwekkende scale-up met een portfolio van producten van de kas tot de schuur die ook nog eens allemaal gebruik maken van uitwisselbare modules. Hierdoor zijn ze goed in staat samen met de eindgebruikers nieuwe producten te ontwikkelen. Een sterk voorbeeld hiervan is de GearRover, een oogstassistent die aangeeft welke bloemen en vruchten rijp zijn voor de oogst. Gearbox is meester in agile productontwikkeling waarbij telkens met de klant wordt bekeken wat waarde toevoegt.

We zijn natuurlijk onwijs vereerd met deze nominatie en vinden het super dat AI en Robotica in de tuinbouwsector steeds meer toegepast worden in de dagelijkse werkwijze!

Bron: https://www.tuinbouwondernemersprijs.nl/nl/kandidaten/themaprijs/gearbox-innovations-bv-maasdijk