Gearbox en Het Packhuys zijn de high-tech toekomst van kwaliteitscontrole

Van 31 mei t/m 9 juni presenteerde Gearbox haar producten tijdens de Open Huys Dagen van Het Packhuys. Geïnteresseerden, nieuwe en bestaande klanten kregen de kans om bij Het Packhuys kennis te maken met de producten van Gearbox. Gearbox demonstreerde gedurende deze dagen de Gearstation en de GearPerformer. In twee weken tijd konden relaties en geïnteresseerden de slimme machines van Gearbox zelf ervaren en persoonlijk advies op maat krijgen van het team.

“Als Het Packhuys vinden we het belangrijk dat we ons netwerk laten kennismaken met de innovaties in de markt. Hier is Gearbox een uitstekend voorbeeld van.”Aldus Pierre Hagenaars (eigenaar Het Packhuys).

Zowel Gearbox als Het Packhuys staan voor innovatie, techniek en kwaliteit. Het Packhuys is leverancier van kwalitatief hoogwaardige doseersystemen, verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen voor de voedingsmiddelen verwerkende- en verpakkende industrie. Een digitale kwaliteitscontrole van Gearbox is daarop de perfecte aanvulling. De mogelijkheid van automatisch inpakken met de nieuw gelanceerde Sepia Casepacker van Het Packhuys vraagt bijvoorbeeld om geautomatiseerde in-line kwaliteitsinspectie. Hiermee besparen we niet alleen arbeid maar verhogen we ook de leverbetrouwbaarheid. De innovaties van Gearbox zijn gericht op het vereenvoudigen, verbeteren en versnellen van het dagelijkse werk door de inzet van cameratechnologie, AI en robotica.

“We zijn erg blij met de kans die Het Packhuys ons heeft gegeven om hun open dagen te versterken. Het gaf ons de kans om onze productlijnen onder de aandacht te brengen voor een breder publiek. We konden hierdoor laten zien dat volledig geautomatiseerde kwaliteitsinspectie en sortering geen toekomstmuziek is, maar nu al in de praktijk op diverse plaatsen wordt toegepast om de kwaliteit te verhogen en arbeid te besparen.” Aldus Harm van Adrichem (Sales manager Gearbox)

Slimme werkstations:
Een van de gedemonstreerde producten is de GearStation. Deze zorgt voor een 100% in-line kwaliteitsinspectie op het geleverde werk van mens en machine. Met behulp van de nieuwste cameratechnieken en kunstmatige intelligentie (AI) wordt voorkomen dat er, direct na de bewerking, toch een verkeerd product bij de klant eindigt.

Daarnaast werd de GearPerformer gepresenteerd, die zorgt voor digitalisering en robotisering in het verpakkingsproces van groenten en fruit. Dit is dé oplossing voor een situatie waar vandaag de dag medewerkers aan de lopende band honderden producten per minuut moeten inspecteren.

Gearbox en het Packhuys kijken met voldaan gevoel terug op de Open Huys Dagen.
Hebben jullie ook interesse in een live demo van de GearStation of de GearPerformer?
Neem dan contact met ons op.